Kreative Trøndelag
Selbu VGS > Forsideelementer > Reiseglade elever - turer våren 2013

Reiseglade elever - turer våren 2013

Selbu vidergående skole har en elevgruppe som er søkende, nysjerrige, har lyst på utfordringer og muligheter! Denne våren skal flere av studentgruppene på til dels lange turer, og finansieringsprosjektene setter sitt preg på skole og nærmiljø. Pepperkaker og drops, husvask og innkjøpsassistering, ved og plenklipp er noe av det vi jevnlig får tilbud om.

I år snur vi også på flisa, og får besøk av en klasse fra Italia, det blir spennende å være vertskap for italienske elever og ihvertfall spennende å høre hva de synes om oss...

Her er årets begivenheter:

 

4. Mars - klassetur til Roma, 3 STU

På turen besøker elevene flere Italienske byer, Bologna (hvor pasta Bolognese først ble laget), Ravenna (ligger på østkysten av Italia, opprinnelig havneby fra starten på vår tidsregning, ligger nå ca en mil fra havet på grunn av elveavsetninger), og selvfølgelig den evige stad, Roma.

Åpenbare tema på et besøk i Italia er historie og religionsfag, og det blir rikelige muligheter til å studere og forske på begge deler! Her har du noen av verdens viktigste samlinger av kunst og byggverk, og vi setter en tier på at Fontana di Trevi, Scalinata di Spagna og Colosseum er ønskede mål... I løpet av turen skal elevene også besøke familier og en skole for å bli kjent med italienere og deres hverdag. Vi ønsker god tur!

 

21. april: besøk fra Bruneck (Brunico)


Så får vi besøk av en klasse fra Italia, men de kommer fra den aller nordligste delen av Italia, SydTirol. Her brukes italiensk og tysk språk side om side, 83% av innbyggerne har tysk som førstespråk, 15% italiensk. Området ble overtatt av Italia etter 1.verdenskrig, og har beholdt  mye av sin tyske identitet, eller skal vi si tilhørighet til Alpene som område.

Les mer om Bruneck her: http://www.bruneck.it/WELCOME/HISTORY/history.html 

De italienske elevene skal bo hos våre elevers familier mens de er her, og vil i løpet av oppholdet være med på to dager på Selbu videregående, og en dag på Malvik. De får en busstur i Selbu og Tydal, med stopp ved våre historiske plasser og kulturminner, kanskje lurt for selbuelevene å¨få en oppfrisking? De skal selvsagt på byomvisning og shopping i norges tredje største by, og historisk Norges kulturelle og religiøse hovedsete, Trondheim. 

Gjestene våre vil også få en smak av havet - en dag blir brukt til besøk på Steinvikholmen ( Bygd i perioden 1524-1532, (som da var rekordfart!) av norges siste katolske biskop, Olav Engelbrektsson, og var i samtiden den sterkeste befestningen i landet. Den var meget moderne, og biskopen hadde fast tilholdssted her. Han fikk dessverre ikke nyte sitt livsverk så lenge, under reformasjonen i 1537 ble biskopen tvunget i landflyktighet.) Frosta og Tautra (hvor de får beøke både klosterruiner fra 1200-tallet og et levende Cictercienserkloster, offisielt åpnet i 2006)

 Willkommen, gäste aus Italien!


Marit JB Stokke
Sist oppdatert: fredag 8. februar 2013
Utskriftsvennlig versjon